Heittorenkaiden tarina

Kaikki alkoi korona-aikana keväällä 2021. Eräänä aamuyönä yrittäjän, Mikon, päässä alkoi pyöriä ihmetys siitä, kuinka mistään ei saa kunnollisia, metallisia heittorenkaita - sellaisia, joita hän oman isänsä kanssa tapasi heitellä mökillä jo 70-luvulla. Eipä siinä sitten kauaa nokka tuhissut, kun homma sai tuulta alleen!

Mikolle on tärkeää tukea suomalaista, paikallista tuotantoa. Kotimainen työ takaa tuotteen laadun, turvallisuuden ja kestävyyden. Tuotantoketju toimii tehokkaasti, kun tuotteita ei laivata ympäri maailmaa, vaan ne liikkuvat vain lyhyitä matkoja paikallisten suomalaisten yritysten välillä.

Nyt perinteistä, Suomalaisen Avainlippumerkin omaavaa heittorengaspeliä onkin tekemässä yhteensä kymmenkunta suomalaista toimijaa Pirkanmaalla ja lähikunnissa. Kun ostat Heittiksen, voit siis olla varma, että tuet suomalaista työtä ja yrittäjyyttä.

 

Heittikset kulkevat pitkän tuotantoketjun läpi aina valmistuksesta myyntiin ja markkinointiin asti:

1. Heittorenkaiden valmistus alkaa metallipajoilla renkaantaivutuksella ja hitsauksella
2. Polttomaalaukseen menevät renkaat kuljetetaan maalaamoon Tampereelle, ruostumattomat putsataan käyttövalmiiksi ja kuljetetaan Tampereen työkeskukseen
3. Heittiksen heittotangot tulevat Parkanosta ja Ypäjältä
4. Tuotepakkaukset suunnitellaan ja taitetaan graafisen suunnittelijan toimesta
5. Tuotepakkaukset valmistetaan Klaukkalassa
6. Valokuvaaja kuvaa valmiit tuotepakkaukset
7. Verkkokaupan ja somen vastuuhenkilöt huolehtivat kuvien ja muun sisällön julkaisemisesta ja ylläpidosta
8. Tuotteet pakataan ja varastoidaan Tampereen työkeskuksessa, josta ne sitten löytävät tiensä Mikon kontaktoimille asiakkaille ja jälleenmyyjien hyllyille ympäri Suomea
9. Kirjanpitäjä pitää kaikesta kirjaa
10. Lopulta Heittikset jatkavat matkaansa suomalaisiin koteihin, yrityksiin, päiväkoteihin ja oppilaitoksiin!

 

Heittorengaspelin historiaa

Renkaanheitto periytyy yhden perimätiedon mukaan Rooman valtakunnan alaiseen Britanniaan, jossa renkaanheiton kaltaista peliä pelattiin jo ajanlaskun ensimmäisillä vuosisadoilla.

Toisen näkemyksen mukaan renkaanheiton alkuperä löytyy keskiajan Britanniasta, jossa talonpojat taivuttivat kuumennettuja hevosenkenkiä renkaan muotoon ja heittivät niitä maahan juntattuihin rautatankoihin.

Myöhemmin etenkin hevosenkengän heitto muodostui suosituksi ajanvietteeksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Ensimmäiset renkaanheittoon liittyvät viralliset säännöt löytyvät Pohjois-Englannista, jossa lajin parissa alettiin kisaamaan 1880-luvulla.

Renkaanheitto on ollut kautta aikain koko perheen suosittu huvi karnevaaleissa, huvipuistoissa ja kesäjuhlissa.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 €
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods